Zooltje in je schoenen

Met een zooltje kun je de ruimte in een iets te grote schoen opvullen. Dit voorkomt voetklachten zoals overtollig eelt en likdoorns. Op langere termijn kunnen te grote schoenen ook serieuze voetklachten veroorzaken zoals platvoeten, spreidvoeten of zelfs doorgezakte voeten. Een goede ondersteuning zorgt ervoor dat het gewicht op de voeten op de juiste manier wordt verdeeld en vergroot tevens de stabiliteit van het lichaam. Met een zooltje in je schoenen kun je de ruimte opvullen die is ontstaan wanneer de schoenen niet volledig aansluiten bij de lengte of hoogte van de voet.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

* Bij Sarenza en Kleertjes kan de juiste schoenmaat bepaald worden.

Bekijk hier de maattabellen >>

 • Groot aanbod schoenen, tal van merken in verschillende maten

Bekijk HIER de maten & tabellen >>

Te grote schoenen gekozen? Gebruik een zooltje!

De verleiding is soms erg groot om een mooi paar schoenen te kopen. Helemaal wanneer er een grote sticker op zit met een hoog kortingspercentage. Dat de maat niet helemaal klopt maakt jouw op dat moment niet heel erg uit. Het design en de kleuren compenseren het verschil tussen de schoenmaat en je voetlengte. Na een aantal dagen deze schoenen gedragen te hebben kom je er echter al snel achter dat het toch niet zo verstandig is geweest om de schoenen te kopen. Je glipt vaak uit je schoenen en je voelt dat je voet niet lekker in de voet zit. Dit kan naast een gevaarlijke situatie ook zorgen voor blaren of eelt. Met een zooltje in je schoenen is dit eenvoudig op te lossen. De schoen wordt zo krapper waardoor je voet er beter in past. Je kunt kiezen uit verschillende zooltjes.

Welk zooltje heb ik nodig?

Een zooltje in je schoen kan er niet alleen voor zorgen dat de schoen beter aansluit bij de voet, het werkt ook nog eens comfort verhogend. Zo kun je een lamsvacht zooltje gebruiken wat zorgt voor heerlijke warme voeten. Naast een lamswollen zooltje zijn er vele varianten. Denk daarbij aan:

 • Zilveren inlegzolen speciaal voor diabetici
 • Leren zolen in verschillende diktes
 • Steunzolen (ook op maat)
 • Aluminium inlegzolen
 • Veiligheidszolen (antislip)
 • Voorvoet zooltjes
 • AloĆ« Vera inlegzolen
 • Badstof en fleece
 • Anti-reuk
 • Hielkussens

Zooltje in je schoenen

De keuze is groot waardoor er altijd een geschikt model tussen zit die het beste bij jouw past. Online kun je veel informatie vinden over welk type inlegzooltje het beste bij je schoenen past. Indien je al eens eerder een zooltje hebt gekocht en deze is goed bevallen, dan kun je het beste gaan voor hetzelfde model. Zo weet je zeker dat het zooltje in je schoenen doet wat het moet doen. Het is nog beter om de juiste maat schoenen te vinden. Door de voetlengte op te meten, weet je altijd welke maat je nodig hebt!

3 gedachten over “Zooltje in je schoenen

 • 18 december 2019 om 12:15
  Permalink

  Dit blog over zooltjes is voor mij heel herkenbaar. Schoenen kopen betekent voor mij automatisch zooltjes kopen. Omdat mijn voorvoet zo breed is, moet ik altijd een maat te groot kopen.

  Beantwoorden
 • Pingback:Te grote schoenen gekocht? Bekijk de tips om ze passend te krijgen.

 • 23 juli 2018 om 11:12
  Permalink

  Mijn schoenen zijn inderdaad net iets te groot. In mijn geval warden schoenen ook in de aanbieding en daarom heb ik ze gekocht. Nu overweeg ik de aanschaf van een zooltje. Omdat ik last van mijn voeten heb, overweeg ik vooral steunzolen te kiezen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *