Wat is een breedtemaat?

Omdat niet iedereen dezelfde voeten heeft zijn er ook schoenen te koop met zogenaamde breedtematen. Vooral voor kinderen is de breedtemaat heel erg belangrijk. Dit omdat kinderen nog enorme in de groei zijn en voeten snel kunnen groeien. Maar voor volwassenen is het ook niet onbelangrijk om de juiste schoenmaat aan te hebben.

Heb je brede voeten en koop je te smalle schoenen dan kan dat op den duur voetproblemen gaan geven. Ook te brede schoenen om een smalle voet is niet raadzaam. De voeten hebben dat teveel bewegingsvrijheid. Blaren kunnen zo makkelijk ontstaan. De juiste breedtemaat is dus van groot belang.

Om de juiste maat van de voeten te meten heb je alleen maar een meetlint nodig. Meet allereerst de lengte van de voeten op. Ga rechtop staan met de voeten gelijk naast elkaar en meet van de hiel tot en met de grote teen. Om de breedtemaat te krijgen ga je zitten. Doe het meetlint om de bal van je voet. Dit is het dikste gedeelte van je voet.

In de tabel kun je met deze twee maten precies zien welke breedtemaat je hebt. De smalste breedtemaat is E. Hebben je voeten een normale breedte dan is F en G geschikt voor jou. H en I zijn geschikt voor brede voeten en J en K voor extra brede voeten. Mochten je voeten nog breder zijn dan kom je in maat L en M terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *