Te kleine schoenen

Herken jij jezelf in een persoon die wel eens schoenen heeft gekocht die achteraf niet passen? In sommige gevallen zijn te te klein. Bij de meeste vrouwen (en ook bij mannen!) zullen de te kleine schoenen in de kast worden gezet om vervolgens nooit te dragen. Met een aantal handige tips kun je de te kleine schoenen een maatje groter maken waardoor ze wel passen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

* Bij Sarenza en Kleertjes kan de juiste schoenmaat bepaald worden.

Bekijk hier de maattabellen >>

  • Groot aanbod schoenen, tal van merken in verschillende maten

Bekijk HIER de maten & tabellen >>

Te kleine schoenen gekocht? En nu?

In de uitverkoop zie je een mooi paar schoenen waarvan je denkt dat de schoenmaat goed is. Je hebt immers meer schoenen in dezelfde maat dus deze ‘moet wel passen’. Nadat je thuis de schoenen hebt aangetrokken kom je er al snel achter dat je te kleine schoenen gekocht hebt. Wat nu? Terug brengen kan vaak niet omdat het in de uitverkoop is gekocht. Je zult ze op een handig een eenvoudige manier moeten vergroten. Maak ze echter niet te groot, dan moet je ze weer verkleinen. Daarover hebben we vorige week geschreven.

Tips bij te kleine schoenen

Er zijn verschillende manieren om je te kleine schoenen op te rekken en daardoor groter te maken. De meeste kun je eenvoudig zelf uitvoeren. Wie had er gedacht dat je te kleine schoenen in de vriezer kan stoppen waardoor ze groter worden?

Je kunt het bovenstaande doen door er goed afsluitbare zakjes met water in te stoppen. Vul de zakjes voor ongeveer 3/4 deel en zorg ervoor dat de hele binnenkant van de schoen wordt gevuld. Doordat water uitzet wanneer het bevriest, wordt de schoen opgerekt. Na een nachtje in de vriezer is de kans groot dat je de schoenen prima past.

Indien je geen afsluitbare zakjes of geen ruimte in de vriezer hebt dan kun je ook een aantal natte kranten in de schoenen leggen. Hierdoor wordt de stof goed nat en kun je het uitrekken. Let wel op dat je het niet met te veel geweld moet uitrekken. Dit kan er anders voor zorgen de schoenen stuk gaan.

Het kan ook zijn dat de schoen ligt knelt op één plekje. Je kunt hier dan eenvoudig een nat wattenschijfje op plaatsen. Doordat het klemt tussen de voet en de krappe plek, voert het druk uit op de schoen. Na enkele dagen is de schoen uitgerekt en knelt het niet meer.

Als niks helpt bij je te kleine schoenen

Wanneer de bovenstaande tips niet het gewenste resultaat hebben dan kun je altijd nog naar de schoenenmaker gaan. Met speciale machines kan hij of zij de schoen voor een paar euro een maatje oprekken. Hij of zij zal eerst altijd goed controleren of het mogelijk om je te kleine schoen iets groter te maken.

Mochten nu alle bovenstaande tips niet helpen dan zit er niks anders op dan nieuwe schoenen te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *