Te grote schoenen

Wie heeft er wel eens schoenen gekocht die bij thuiskomst toch te groot waren? Als jij je hierin herkent, ben je niet de enige. Dagelijks kunnen mannen en vrouwen de verleiding niet weerstaan en worden er schoenen gekocht waarvan de maat eigenlijk te groot is. Een hoge korting of juist het laatste exemplaar dat nog leverbaar is, zorgt voor veel mensen dat ze de te grote schoenen voor lief nemen. Hoe kun je nu op een eenvoudige manier deze te grote schoenen passend maken voor je eigen schoenmaat? Op deze pagina lees je verschillende tips.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

* Bij Sarenza en Kleertjes kan de juiste schoenmaat bepaald worden.

Bekijk hier de maattabellen >>

 • Groot aanbod schoenen, tal van merken in verschillende maten

Bekijk HIER de maten & tabellen >>

Te grote schoenen gekocht?

Wanneer je de verleiding (weer) niet hebt kunnen weerstaan en er schoenen zijn gekocht waarvan de maat te groot is, kun je met een aantal eenvoudige tips zorgen dat de schoenen toch goed om de voet zitten. Dit is namelijk erg belangrijk. Te grote schoenen zorgen ervoor dat de voet te los in de schoen zit. Deze kan vervolgens gaan glijden wat zorgt voor onvoldoende grip. Daarnaast kan het zorgen voor overtollig eelt, likdoorns of eeltknobbels. Daarnaast kan het ook nog platvoeten of doorgezakte voeten veroorzaken. Je kunt door te grote schoenen te dragen na een korte tijd al klachten krijgen.

Oplossing voor te grote schoenen

Wat kun je nu doen wanneer je te grote schoenen hebt gekocht? Indien de schoenen echt te groot zijn (2 maten of meer) dan kun je ze het beste terugbrengen. Het is dan niet verstandig om met hulpmiddelen de ruimte op te vullen waardoor ze toch goed zitten. De kans is dan groot aanwezig dat je op den duur toch last gaat krijgen van je voeten wat tot serieuze klachten kan leiden.

Het kan goed zijn dat je tijdens het passen van de schoenen andere sokken aanhad waardoor je dacht dat de maat precies goed is. Echter kom je er al snel achter dat wanneer je dunne sokken draagt de schoenen net iets te groot zijn. Ook kunnen schoenen te breed aanvoelen waardoor je aan je voorkant van je voet kunt gaan ‘slingeren’. Hoe kun je dit soort kleine verschillen opvangen?

Zooltje

Door gebruik te maken van een zooltje kun je 1 tot 1,5 maat eenvoudig opvangen. Doordat je iets hoger in de schoen komt te lopen, wordt de ruimte opgevangen die je normaal over hebt. Daarnaast kan een zooltje er ook voor zorgen dat de schoen beter aansluit rondom de voet. De breedtemaat van een schoen kan in sommige gevallen en bij sommige modellen iets anders zijn dan bij je huidige schoenen. Het lijkt dan alsof je voet te veel kan bewegen. Dat kan blaren veroorzaken. Door een zooltje onderin de schoen te leggen wordt dit voorkomen. Zooltjes zijn er in verschillende soorten. Lees meer over de zooltjes >>

Zooltje voor te grote schoenen

Dikke sokken

Een andere eenvoudig oplossing is door dikke sokken te dragen in de te grote schoenen. Met name in de winter is dit een goede oplossing. Niet alleen wordt de ruimte opgevangen, je hebt ook warme voeten tijdens de koudere dagen van het jaar. Je zou eventueel 2 paar sokken kunnen dragen wanneer je geen dikke sokken hebt. Je zou het eventueel kunnen combineren met een zooltje.

Voorkom te grote schoenen met deze tips:

 • Kijk of de schoen goed aansluit bij de hiel
 • Laat regelmatig je schoenmaat opmeten
 • Je tenen moeten kunnen bewegen, maar niet kunnen ‘dansen’
 • Pas altijd met beide voeten. Soms hebben voeten verschillende schoenmaten nodig.

Eén gedachte over “Te grote schoenen

 • 16 juli 2020 om 13:59
  Permalink

  Ik heb ook weleens schoenen gekocht die een maat te groot waren, maar die ik toch graag wilde houden. Zooltjes zijn meestal de beste oplossing. Wanneer het om pumps gaat kan het ook helpen om opvulmateriaal in de neus te stoppen. Dit is mijn eigen tip!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *