Schoenmaat zwangerschap

Bij veel vrouwen verandert de schoenmaat na de zwangerschap. Uit onderzoek blijkt dat bij ruim 60% van de vrouwen de schoenmaat groter is geworden nadat de 1e bevalling heeft plaatsgevonden. Wat gebeurt er met je schoenmaat tijdens de zwangerschap? Blijven de voeten doorgroeien bij een volgende zwangerschap? Nee, gelukkig niet.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

* Bij Sarenza en Kleertjes kan de juiste schoenmaat bepaald worden.

Bekijk hier de maattabellen >>

  • Groot aanbod schoenen, tal van merken in verschillende maten

Bekijk HIER de maten & tabellen >>

Schoenmaat tijdens zwangerschap

Door de zwangerschap verandert de voetholte waardoor je iets plattere voeten krijgt. Doordat de voetbolling afneemt, worden de voeten langer. Dit kan tot bijna 1 centimeter schelen. Voor veel vrouwen is dat reden om dus grotere schoenen te kopen want de schoenmaat neemt namelijk toe. Dit blijkt uit het onderzoek dat gedaan is onder 50 vrouwen. Daarbij is de voetlengte opgemeten voor en nadat de bevalling heeft plaatsgevonden. Tot voor kort was hier nog nooit eerder onderzoek naar gedaan.

De voet neemt na de bevalling niet meer de originele bolling aan waardoor de voetlengte niet meer korter wordt. De schoenmaat tijdens en na je zwangerschap zal dus niet meer kleiner worden. Is het dan zo dat er bij een volgende zwangerschap weer een voetvergroting volgt? Nee, gelukkig niet. De voet wordt niet langer, hij wordt iets platter waardoor er meer lengte wordt gecreƫerd. Vergelijk het met een stukje papier dat eerst bol staat en nu plat op de tafel ligt. De lengte van het papier neemt niet toe, maar wel de afstand van het begin tot het eind op de tafel.

Welke schoenen moet je dragen?

Tijdens de zwangerschap zijn platte schoenen met een goede ondersteuning voor de voeten erg belangrijk. De voet verandert waardoor het goede steun kan gebruiken. Er zijn verschillende schoenenwinkels die speciale zwangerschapsschoenen hebben. Je zult merken dat je voeten de optimale steun krijgen. Om gewrichtsproblemen en voetproblemen te voorkomen is het erg belangrijk dat je ook na de bevalling de juiste schoenen blijft dragen. Hakken of erg strakke schoenen kun je nog beter even in de kast laten liggen. Die kun je na verloop van tijd zeker weer dragen, geef je lichaam alleen even rust om weer te herstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *