Zaalschoenen maatvoering

Sporten begint met de juiste schoenen. Zo heb je voor elke sport ander soort schoenen nodig. Belangrijk is het profiel van de zolen. Als je dus nieuwe schoenen gaat kopen is van belang voor welke sport je schoenen nodig hebt en of het voor een buitensport is of voor een zaalsport.De juiste maat bij zaalschoenen is erg belangrijk. Hoe is de maatvoering en hoe kun je het beste opmeten welke schoenmaat je nodig hebt?

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

* Bij Sarenza en Kleertjes kan de juiste schoenmaat bepaald worden.

Bekijk hier de maattabellen >>

  • Groot aanbod schoenen, tal van merken in verschillende maten

Bekijk HIER de maten & tabellen >>

Maatvoering zaalschoenen berekenen. Wat is jouw maat?

Zaalschoenen zijn namelijk anders dan sportschoenen voor buiten. Zo is het profiel fijner dan van schoenen die voor buitensporten gebruikt wordt. Dit heeft met de grip op de ondergrond te maken. Zalen zijn veel gladder dus het is heel belangrijk dat je zool goed grip heeft tijdens snelle en onverwachte bewegingen. Koop zaalschoenen niet te groot. Je voeten kunnen dan gaan schuiven in de schoenen wat heel vervelend is.

De juiste maat zaalschoenen

Zaalschoenen in een te kleine maat gaan knellen en kunnen blaren veroorzaken. Je voeten worden tijdens intensief sporten wel iets groter dus een paar millimeter groeiruimte is prima. Ook anders is dat het draaivlak onder de bal van de voet zit. Zo wordt voorkomen dat tijdens een plotselinge draai beweging je schoenen te langzaam meedraaien in verhouding tot je lichaam. Je begrijpt dat als dat niet goed gaat het voor vervelende blessures kan zorgen.

Zaalschoenen maatvoering

Soorten zaalschoenen

Verder is het zo dat de zolen meestal licht van kleur moeten zijn. Dit is wel afhankelijk van het soort vloer. Vraag dat van tevoren eerst na, want er zijn ook vloeren waar wel met donkere zolen gespeeld kan worden. Op sommige vloeren kunnen donkere zolen strepen geven. Draag is dat geval geen schoenen met blauwe of zwarte zolen als dat aangeven staat want niemand zit op donkere strepen op de vloer te wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *