Watersportschoenen maten

Het dragen van watersportschoenen tijdens je vakantie aan zee of tijdens het beoefenen van een watersport kan je behoeden voor veel ellende. Met watersportschoenen heb je veel meer grip op gladde en natte oppervlakken dankzij de stroeve zool. Op de boot bijvoorbeeld. Daar loop je over het algemeen met blote voeten wat af en toe voor lelijke glij partijen kan zorgen als het dek nat is.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

* Bij Sarenza en Kleertjes kan de juiste schoenmaat bepaald worden.

Bekijk hier de maattabellen >>

  • Groot aanbod schoenen, tal van merken in verschillende maten

Bekijk HIER de maten & tabellen >>

Waarom en waarbij watersportschoenen dragen?

Je kunt ook het beste watersportschoenen aandoen als je gaat snorkelen. Het beschermt je voeten tegen scherp koraal of gesteente en wat dacht je van zee-egels? Kinderen die de zee in gaan waar kiezels liggen of ander gesteente doen er ook verstandig aan om goede waterschoenen aan te trekken. Ze kunnen dan niet uitglijden en zonder watersportschoenen is het ook erg pijnlijk lopen over kiezelsteentjes.

Maten bij watersportschoenen

Natuurlijk is het belangrijk dat de watersportschoenen goed passen. Als je een te grote maat koopt kunnen ze makkelijk van je voeten glijden. Koop je ze te krap dan krijg je ze moeilijk aan en uit, en zul je merken dat ze na een korte tijd al gaan knellen en irriteren. Waterschoenen horen van een kwaliteit te zijn dat ze sneldrogend zijn. Je zit er immers niet op te wachten dat je lang met natte voeten blijft rondlopen. Behalve dat je het daardoor koud kunt krijgen blijven je schoenen ook zwaarder. Bezuinig daarom niet op goede waterschoenen. Kwalitatief goede waterschoenen zijn licht in gewicht en sneldrogend. Ze hebben een stroeve zool voor genoeg grip op gladde oppervlakken en de schoenen zijn zo stevig dat ze je voeten voldoende beschermen. Bovendien bevatten ze open ruimtes die het water snel afvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *