Wandelschoenen maten

Als je een fervent wandelaar bent dan weet je dat goede wandelschoenen geen overbodige luxe zijn. Goede wandelschoenen moeten wel aan een paar eisen voldoen. Ten eerste is het belangrijk waar je ze voor gaat gebruiken. Uiteraard om te wandelen hoor ik je nu denken. Maar wáár ga je wandelen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

* Bij Sarenza en Kleertjes kan de juiste schoenmaat bepaald worden.

Bekijk hier de maattabellen >>

  • Groot aanbod schoenen, tal van merken in verschillende maten

Bekijk HIER de maten & tabellen >>

Soorten en maatvoering in wandelschoenen, hoe te berekenen?

Er zijn namelijk 4 categorieën wandelschoenen. De eerste categorie is geschikt voor wandelingen langs de weg en door de natuur. Deze schoenen zijn nog vrij flexibel. Categorie 2 is voor het iets ruigere wandelwerk. Bij categorie 3 wordt er ook geklommen. Deze wandelschoenen zitten heel stevig om de voeten en enkels. Categorie 4 is voor het echt zware werk en zijn niet eens geschikt om even gewoon mee te wandelen. Deze schoenen zijn daar veel te stug voor.

Waterdichte schoenen

Behalve de stevigheid kun je ook het beste waterdichte schoenen aanschaffen. Als je natte voeten hebt is de kans zeer groot dat je tijdens de wandeling blaren krijgt. De lol gaat er dan snel van af hoor. Waar je ook op moet letten is dat de schoenen ademen. Krijg je warme voeten dan wordt de warmte afgevoerd naar buiten. Zo voorkom je dat je voeten gaan zweten.

Maten van wandelschoenen

De laatste belangrijke tip is dat je de schoenen het beste een maat groter dan je gewone maat kunt kopen. Tijdens het lopen zetten je voeten namelijk uit en kunnen ze tot wel een maat groter worden. Koop je ze in de maat  die je gewoonlijk hebt dan kunnen ze lelijk gaan knellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *