Maten van tennisschoenen

Tennisschoenen moeten goed passen. Dit is heel erg belangrijk om blessures te voorkomen. Tennisschoenen kun je het beste een maat groter aanschaffen dan de schoenmaat van je casual schoenen. Tijdens het sporten kunnen de voeten iets opzetten door de verhoogde bloedstroming en warmte. Dit kan maar zo een halve schoenmaat zijn.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

* Bij Sarenza en Kleertjes kan de juiste schoenmaat bepaald worden.

Bekijk hier de maattabellen >>

  • Groot aanbod schoenen, tal van merken in verschillende maten

Bekijk HIER de maten & tabellen >>

Maatvoering tennisschoenen, hoe te bepalen?

De maatvoering kan in US, UK of in internationale maten aangegeven zijn. Kijk in de maten tabel om op de juiste maat voor jou te komen. Zorg ervoor dat je tennisschoenen genoeg gaatjes heeft voor de veters. Zo kun je ze goed aantrekken om je voet zodat je genoeg steun krijgt in je schoenen. Je maakt veel onverwachte bewegingen dus een goede steun is heel belangrijk om zwikken en dergelijke te voorkomen.

Tennisschoenen maatvoering

Soorten tennisschoenen

Verder moet je ook goed letten op de zolen. Speel je op gravel dan kun je het beste een grovere zool nemen omdat je op gravel sneller uitglijd. Speel je op tapijt koop dan schoenen zonder profiel. De vloer is stroef dus schoenen met noppen glijden zo goed als niet. Behalve dat het niet lekker speelt neemt de kans op blessures flink toe als je de verkeerde schoenen draagt. Zo is dus het profiel van de zolen erg belangrijk maar niet minder belangrijk is de flexibiliteit. Je moet de schoen soepel kunnen buigen. Te stugge schoenen spelen gewoon niet lekker. Stuggere schoenen zijn meestal ook zwaarder. Dit komt vaak door de zool. Wil je goed presteren zorg er dan voor dat de tennisschoenen niet te zwaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *