Schoenmaten golfschoenen

Golfen kan en mag je niet zomaar met een paar gewone sportschoenen uitoefenen. Het is belangrijk dat je de juiste schoenen draagt op de golfbaan om blessures te voorkomen. Ook mogen er geen golfschoenen gedragen worden die de baan kunnen beschadigen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

* Bij Sarenza en Kleertjes kan de juiste schoenmaat bepaald worden.

Bekijk hier de maattabellen >>

  • Groot aanbod schoenen, tal van merken in verschillende maten

Bekijk HIER de maten & tabellen >>

Soorten en maatvoering

Zo zijn tegenwoordig golfschoenen met de “ouderwetse ” metalen noppen op de meeste banen verboden. Beter is het om rubberen noppen onder de schoenen te hebben zodat je niet weg glijdt tijdens de swing. Goede golfschoenen beginnen met een goede pasvorm. Heb je bijvoorbeeld zwakke enkels dan kun je het beste hogere choenen kopen. Deze hoge schoenen geven je enkels meer steun tijdens het lopen. Je legt met een dagje golfen altijd flink wat meters af uiteraard. Houd er wel rekening mee dat je swing iets moeilijker gaat dan bij lage schoenen.

Welke maat golfschoenen heb ik nodig?

Golfschoenen kun je in je eigen maat kopen. Heb je steunzolen dan kun je de schoenen het beste een maat groter aanschaffen. De steunzolen nemen ruimte in waardoor de voeten minder bewegingsvrijheid hebben. Dit kan in het gunstigste geval voor blaren zorgen. De maatvoering van golfschoenen is meestal aangegeven in UK of US maten. In de matentabel kun je kijken welke UK of US maat jouw vertrouwde maat 42 of iets dergelijks is. Tot slot is het raadzaam om lederen waterafstotende schoenen te dragen. Het is belangrijk dat je voeten niet nat worden door een onverwachte regenbui. Natte voeten vergroot de kans op pijnlijke blaren en vermindert het speel plezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *