Fietsschoenen maatvoering

Goede fietsschoenen dragen bij aan een goede prestatie tijdens een wedstrijd. De fietsschoenen moeten goed passen en om je voeten sluiten. De druk ligt tijdens het fietsen op de plek waar de pedalen zitten dus daarom moeten de schoenen daar het beste zitten.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

* Bij Sarenza en Kleertjes kan de juiste schoenmaat bepaald worden.

Bekijk hier de maattabellen >>

  • Groot aanbod schoenen, tal van merken in verschillende maten

Bekijk HIER de maten & tabellen >>

Maatvoering fietsschoenen

Je hoeft in tegenstelling tot sommige andere sportschoenen meestal geen maat groter te kopen. Je voeten wikkelen bij het fietsen niet af en er komt ook geen druk op je voeten te staan. Worden je voeten tijdens het beoefenen van andere sporten makkelijk een hele maat groter, bij de fiets sport gebeurt dat meestal niet. Alleen bij lange ritten kan dat gebeuren. Koop voor lange ritten de fietsschoenen dan wel een maat groter.

Welke maat fietsschoenen heb ik nodig?

Koop anders gewoon de maat die je normaal gesproken ook koopt voor je dagelijkse schoenen. Een ruimte van maximaal 2 tot 3 centimeters is meer dan voldoende. Koop je fietsschoenen namelijk te groot dan kun je minder kracht zetten op de pedalen tijdens het klimmen of het inhalen. Ook kunnen de voeten gaan schuiven wat echt niet fijn is tijdens het fietsen. De voeten moeten goed ingesloten zitten in de schoenen maar er mogen geen vouwen in het leer zitten.

Dit zorgt namelijk snel voor vervelende klachten. Koop ze daarom ook nooit te breed. Met goede aangesloten schoenen kun je ook meer kracht zetten tijdens het trekken aan de pedalen. Niet onbelangrijk tijdens een wedstrijd of tijdrit. Hierbij is het uiteraard ook belangrijk dat het klik systeem van de schoenen goed zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *