Maat 8

Maat 8 omrekenen? De maatvoering van schoenen kan per land verschillen. Dit zorgt vaak voor veel verwarring. Zo kun je bijvoorbeeld schoenmaat 8 voor schoenen tegenkomen in Nederland, Amerika en Engeland. Alle drie kan het een andere afmeting hebben. Daarnaast is maat 8 nog verschillend voor heren en dames wanneer het de Amerikaanse schoenmaat betreft. Reden genoeg om duidelijkheid te krijgen in de maatvoering van de schoenen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

* Bij Sarenza en Kleertjes kan de juiste schoenmaat bepaald worden.

Bekijk hier de maattabellen >>

  • Groot aanbod schoenen, tal van merken in verschillende maten

Bekijk HIER de maten & tabellen >>

Schoenmaat 8 omrekenen

Schoenmaat 8 omrekenen voor dames:

  1. Zoek in de tabel naar je huidige schoenmaat
  2. Je ziet direct de andere maat (EU, US of UK)
  3. Nu weet je welke schoenmaat je nodig hebt

Schoenmaat 8 omrekenen voor heren:

  1. Zoek in de tabel naar je huidige schoenmaat
  2. Je ziet direct de andere maat (EU, US of UK)
  3. Nu weet je welke schoenmaat je nodig hebt

Waarvoor kun je de bovenstaande tabellen gebruiken?

  • Schoenmaten omrekenen
  • Maattabel voor heren en dames
  • UK, US en EU maten overzicht

Het omrekenen van de schoenmaat kan op verschillende manieren. Zo kun je de voet eerst opmeten en vervolgens omrekenen naar een bepaalde schoenmaat. Dit kun je thuis doen met een centimeter. Wanneer je echter in een winkel bent en geen centimeter bij de hand hebt, is deze manier niet mogelijk. Je moet op een andere manier maat 8 van schoenen omrekenen.

Allereerst dien je te weten of het om de Amerikaanse of Engelse schoenmaat gaat. Waarom is dit belangrijk? Tussen beide maatvoeringen kan namelijk 2 schoenmaten verschil zitten.

schoenmaat 8, maat 8

US Size 8

De Amerikaanse schoenmaat 8 wordt ook vaak aangegeven als US size 8. In diverse sneakers, veterschoenen en laarzen kun je een label bekijken waar de schoenmaat in staat vermeld. Helaas staat niet overal de EU maat in en zul je met behulp van een tabel of een formule moeten achterhalen welke maat je nodig hebt. Indien je een paar schoenen gaat kopen via het internet is het niet mogelijk deze vooraf te passen.

De US size 8 is een erg gangbare maat. Deze maat zal dan ook als één van de eerste als uitverkocht op een website komen te staan. Het is daarom verstandig om te weten welke maat gelijk staan aan de US size 8 zodat je direct de juiste Europese schoenmaat kunt kiezen.

Heren en dames

Bij de Amerikaanse schoenmaten is het tot slot ook erg belangrijk dat je weet of het om herenschoenen of damesschoenen gaat. Dit is van belang omdat je tijdens het omrekenen van US size 8 moet aangeven of het voor een heer of dame is. In de tabel kun je ook duidelijk het verschil zien. Het kan anders zo zijn dat maat 8 niet past, omdat het is omgerekend voor een dames in plaats van een heer. Of andersom, dat kan natuurlijk ook.

Maat 8 naar EU

In veel Nederlandse schoenenwinkels zijn de schoenen gesorteerd op de zogenaamde EU maat. Met name de sneakers kunnen daar van afwijken. Niké of Adidas heeft in het label dat in de schoen zit een overzichtje waarin je de US, UK en EU maat kunt zien. Echter zijn er ook schoenenwinkels waarbij dit niet in de schoen te vinden is. Vaak worden de schoenen dan zelf geïmporteerd waardoor ze goedkoper worden aangeboden. Het omrekenen van maat 8 naar EU zul je dan zelf moeten doen.

Maat 8 UK

Naast Amerikaanse zijn er ook Engelse schoenmaten. De maatvoering daarvan wordt aangegeven met de afkorting UK (United Kingdom). In tegenstelling tot de Amerikaanse schoenmaten zit er bij UK geen verschil in de afmeting voor heren of dames. Het maakt voor het omrekenen daarvan dus niet uit of het voor heren of dames is. Wil jij ook weten welke Europese schoenmaat gelijk staat? In de tabel kun je dit handig bekijken. Je ziet ook meteen hoeveel centimeter de voet moet zijn om deze schoenen zonder problemen te kunnen dragen.

Maattabel:

EUUKUS herenUS damesCM
4288,59,526,7
41 - 41,57,58926,3
406,57825,4

Eén gedachte over “Maat 8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *