Schoenmaten op leeftijd

Wanneer je voor een baby of klein kind nieuwe schoenen gaat kopen is het belangrijk dat je de juiste schoenmaat weet. Op basis van de voetlengte maar ook de leeftijd kun je de schoenmaat bepalen en berekenen. Op deze pagina lees je meer informatie over de schoenmaten op leeftijd. Bepaal op basis van de leeftijd de juiste schoenmaat voor een baby of kind.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

* Bij Sarenza en Kleertjes kan de juiste schoenmaat bepaald worden.

Bekijk hier de maattabellen >>

  • Groot aanbod schoenen, tal van merken in verschillende maten

Bekijk HIER de maten & tabellen >>

Schoenmaten op leeftijd

Kinderschoenen en babyschoenen kopen gaat soms lastiger dan voor volwassenen. Als het een cadeautje betreft dan weet je niet altijd de exacte maat. Voor kinderen en voor baby’s worden net als voor volwassenen de normale schoenmaten gebruikt. Er zijn in Nederland geen aparte kindermaten of babymaten. In het buitenland kan dit wel zo zijn. Om je een idee te geven wat de gemiddelde schoenmaat is van kinderen en baby’s van een bepaalde leeftijd, kun je de tabel raadplegen. Wat zijn de schoenmaten per leeftijd? In de tabel vind je het antwoord.

Schoenmatentabel in jaren

Leeftijd:Schoenmaat:
0 – 1 maanden13 – 16
1 – 2 maanden13 – 16
2 – 4 maanden13 – 16
4 – 6 maanden16 – 18
6 – 9 maanden16 – 18
9 – 12 maanden19 – 21
1 jaar19 – 21
1,5 jaar22 – 24
2 jaar22 – 24
3 jaar25 – 27
4 jaar25 – 27
5 jaar28 – 30

Met behulp van de bovenstaande maattabel kun je eenvoudig bekijken welke schoenmaat er bij een bepaalde leeftijd hoort. Wanneer je schoenen ziet die in de uitverkoop zijn of een model dat je absoluut niet kan laten liggen, is het handig om direct de juiste maat te weten. Wanneer het kind niet mee is om te passen zul je zelf een keuze moeten maken. Op basis van de leeftijd kun je dat prima doen. Weet je bijvoorbeeld of je zoon of dochter, neef of nicht of je buurjongen of buurmeisje grotere of kleinere voeten heeft dan ‘gemiddeld’? Dan dien je daar uiteraard rekening mee te houden. De tabel is een advies op basis van de gemiddelde voetlengtes van die betreffende leeftijd.

Verschil tussen jongens en meisjes

Zoals je in de tabel kunt zien is er geen verschil tussen jongens en meisjes. De ontwikkeling en de groei van de voeten gaat (zeker in het begin) gelijk op. Uiteindelijk zullen de voeten van de jongens langer doorgroeien en daarmee ook groter worden dan van de meisjes. Dit is dan ook weer terug te zien in de verschillende maattabel die je voor volwassenen kunt raadplegen. Daar zie je dat de beginmaat voor dames kleiner is dan bij mannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *