De juiste maat hardloopschoenen

De juiste maat schoenen om hard te lopen is uiterst belangrijk. Heb je namelijk de verkeerde schoenen aan dan neemt het plezier om de sport te beoefenen snel af. Investeer dus in goede hardloopschoenen. Maar waar moet je op letten als je hardloopschoenen aan wilt schaffen?

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

* Bij Sarenza en Kleertjes kan de juiste schoenmaat bepaald worden.

Bekijk hier de maattabellen >>

  • Groot aanbod schoenen, tal van merken in verschillende maten

Bekijk HIER de maten & tabellen >>

Voorkom blessures met de juiste maat hardloopschoenen

Ten eerste is het dus heel belangrijk dat je de juiste maat koopt. Gouden regel is dat je hardloopschoenen altijd een maat groter koopt dan je gewone schoenen waar je dagelijks op loopt. Een maat kleiner moet je sowieso nooit doen. Lekker stevige schoenen om je voeten kunnen normaal gesproken fijn zijn, maar tijdens het hardlopen knel je de voeten er alleen maar mee af, wat veel problemen kan geven. Dus heb je normaal gesproken maat 42 dan is de juiste maat voor je hardloopschoenen maat 43.

Je zou denken dat je voeten dan teveel ruimte hebben en dat het daardoor ook problemen kan geven tijdens het lopen maar wist je dat je voeten groter worden tijdens het hardlopen? Tijdens het hardlopen worden je voeten maar liefst een hele maat groter!

Te kleine schoenen kunnen blaren geven

Daarom geven te kleine schoenen dus veel problemen zoals blaren en beknelling. Koop ook niet ” voor de zekerheid” sportschoenen twee maten groter dan je normale maat. Je krijgt dan gegarandeerd blaren omdat te grote schoenen wrijving geven. Verder kun je nog letten op de demping van de schoenen. Loop je hard in het bos of loop je altijd op het asfalt. Asfalt vraagt om hardloopschoenen met meer demping. Boslopers kunnen het beste schoenen aanschaffen met minder demping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *