Grote schoenmaten

Het vinden van de juiste schoen is soms een hele klus. Zeker wanneer je grote schoenmaten nodig hebt. Niet iedere winkel verkoopt schoenen in een grote maat. Vaak ben je aangewezen op speciaalzaken of webshops. Op het internet kun je een breed assortiment vinden van verschillende winkels waar je schoenen in de goede maat kunt bestellen. Met de juiste maattabel kun je direct de juiste schoenmaat kiezen. Veel bekende merken zoals Nike, Timberland, Gabor of Vans gaan tot maat 50 en soms zelfs 53. Bekijk op deze pagina de grote schoenmaten voor heren en dames. Meet je voetlengte op om de juiste maat te bepalen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

* Bij Sarenza en Kleertjes kan de juiste schoenmaat bepaald worden.

Bekijk hier de maattabellen >>

  • Groot aanbod schoenen, tal van merken in verschillende maten

Bekijk HIER de maten & tabellen >>

Voor heren en dames zijn er verschillende winkels en webwinkels gespecialiseerd in de grotere schoenmaten. Je kunt bij deze winkels een brede collectie bekijken van bekende en minder bekende merken. Wanneer je online schoenen wilt kopen, kun je deze niet eerst passen. Je zult een keuze moeten maken aan de hand van de informatie die gegeven wordt met betrekking tot de maatvoering van de verschillende merken.

Bekijk direct deze tabellen om de juiste schoenmaat te vinden of om deze om te rekenen.

Schoenmaten omrekenen dames tabel

  • Alle grote schoenmaten
  • Dames
  • Heren

Bij de grote schoenmaten kan hier echter een maat verschil in komen doordat de verschillende merken iets andere afmetingen gebruiken. Hieronder kun je daarom van een aantal bekende merken de grote schoenmaten bekijken. Je ziet zo bijvoorbeeld wat de voetlengte in cm is, maar ook welke Amerikaanse schoenmaat daarbij hoort. Deze kom je namelijk vaak tegen in dit segment schoenen.

Grote schoenmaten heren

Veel heren hebben een grotere schoenmaat. Gemiddeld heeft een man een schoenmaat van 42 of 43. Zoals gebruikelijk zijn er ook veel mensen die een kleinere maar ook een grotere schoenmaat nodig hebben. De grote schoenmaten bij heren beginnen vaak bij maat 46 en eindigen rond de 53. Groter is ook mogelijk, de keuze wordt dan wel meer beperkt en daarbij is soms maatwerk nodig. In de tabel hieronder kun je bekijken hoe de grote schoenmaten voor heren zijn opgebouwd

EU maatUS maatvoetlengte in cm
461229,3
471330,1
4813,530,6
491431,1
5014,531,6
511532,1
5215,632,6

Grote schoenmaten dames

Ook voor dames zijn er mooie sneakers, laarzen, pumps of andere schoenen in een grotere schoenmaat te koop. Voor dames is de gemiddelde schoenmaat 38. Heb jij een veel grotere schoenmaat? Dan weet je dat je niet in elke schoenenwinkel zal slagen. Het internet is dan een veel gekozen oplossing. In de onderstaande tabel kun je de grote schoenmaten voor dames bekijken. Let er wel goed op dat de merken iets kunnen verschillen ten opzichte van de onderstaande tabel. Bekijk altijd op de website waar je een bestelling plaatst of er een afwijkende maattabel van toepassing is.

EU maatUS maatVoetlengte in cm
41926,3
429.526,7
431027,3
4410.527,7
451128,3
4611.528,7
471229,3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *