Europese schoenmaten

Op deze pagina kun je eenvoudig schoenmaten omrekenen. Gebruik de rekenmachine of bekijk de maattabel en reken de Europese schoenmaten om. Binnen de EU wordt deze maatvoering bij veel merken gebruikt. Het kan echter ook voorkomen dat je schoenen aantreft met een andere maatvoering. In dat geval kun je de tabel gebruiken om maten om te rekenen. Binnen enkele stappen weet jij de juiste EU maat van bijvoorbeeld Engelse of Amerikaanse maten of andersom.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

* Bij Sarenza en Kleertjes kan de juiste schoenmaat bepaald worden.

Bekijk hier de maattabellen >>

 • Groot aanbod schoenen, tal van merken in verschillende maten

Bekijk HIER de maten & tabellen >>

Bereken de EU maat met onderstaande tabellen

 • Schoenmaten omrekenen
 • Maattabel voor heren en dames
 • UK, US en EU maten overzicht

Je kunt hier ook de EU schoenmaat omrekenen. Je ziet ook direct de duidelijke verschillen tussen de herenmaten en damesmaten zodat je tijdens het bestellen geen fout kunt maken. De tabellen zijn geschikt voor dames, heren, kinderen en ook voor baby’s!

Omrekenen met de maattabel

De EU maat wordt natuurlijk in heel Europa gebruikt. De maatvoering is gebaseerd op centimeters, maar correspondeert niet één op één met elkaar. Gebruik daarom onderstaande tabellen om de maat te berekenen.

EU schoenmaten dames berekenen:

  1. Zoek in de tabel naar je huidige schoenmaat
  2. Je ziet direct de andere maat (US of UK)
  3. Nu weet je welke schoenmaat je nodig hebt

EU schoenmaten heren omrekenen

 1. Zoek in de tabel naar je huidige schoenmaat
 2. Je ziet direct de andere maat (EU, US of UK)
 3. Nu weet je welke schoenmaat je nodig hebt

Europese schoenmaten tabel

Hieronder kun je de EU schoenmaat bekijken in centimeters. De Europese schoenmaten gaan vaak omhoog met 1 heel getal, dus maat 38, 39, 40 etc. Maar qua centimeters gaan de aantallen met kleinere stapjes omhoog. Zo is een 38 rond de 24,3 centimeter lang, een 39 rond de 24,8 en een maat 40 rond de 25,6 centimeter.

Centimeters (CM) Europees (EU)
23,1 36
23,5 37
24,3 38
24,8 39
25,6 40
26,2 41
26,9 42
27,4 43
28,1 44

Gebruik de maattabellen op de andere pagina’s om van Engelse, Amerikaanse of andere buitenlandse schoenmaten de juiste maat te vinden. De EU schoenmaten omrekenen gaat daarmee binnen enkele tellen. Zo hoef je niet lang te wachten met bestellen.

Wist je trouwens dat je tijdens en na de zwangerschap een grotere schoenmaat hebt?

Oorsprong van de Europese schoenmaat

Europese schoenmaten EUWaarom de Europese schoenmaten zo vreemd zijn komt door de Franse manier van berekenen. De Franse manier gaat uit van het volgende; Je meet 1x het aantal centimeters van uw gehele voet en dit getal doet u door de helft en dat telt u er vervolgens weer bij op.

Dus stel uw voet is 26 centimeters dan telt u daar de helft van 26 (=13) bij op en dan komt u uit op ongeveer 39. Nu zijn er in de loop der jaren wel wat aanpassingen geweest waardoor het berekenen op deze manier niet meer overeenkomt met de huidige afmetingen.

Laatste update: zondag 23 februari 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *