Engelse schoenmaten

De Engelse schoenmaten verschillen behoorlijk van de Nederlandse maatvoering. Deze zijn namelijk gebaseerd op inches in plaats van centimeters. Over het algemeen is de maatvoering voor mannen en vrouwen gelijk.

Maak hieronder je keuze en bekijk de maat:
Dames
Heren
Meisjes
Jongens

* Bij Sarenza en Kleertjes kan de juiste schoenmaat bepaald worden.

Bekijk hier de maattabellen >>

 • Groot aanbod schoenen, tal van merken in verschillende maten

Bekijk HIER de maten & tabellen >>

Engelse schoenmaten voor dames:

 1. Zoek in de tabel naar je huidige schoenmaat
 2. Je ziet direct de andere maat (EU of US)
 3. Nu weet je welke schoenmaat je nodig hebt

Engelse schoenmaten voor heren:

 1. Zoek in de tabel naar je huidige schoenmaat
 2. Je ziet direct de andere maat (EU of US)
 3. Nu weet je welke schoenmaat je nodig hebt

Waarvoor kun je de bovenstaande tabellen gebruiken?

 • Schoenmaten omrekenen
 • Maattabel voor heren en dames
 • UK, US en EU maten overzicht

Via deze site kan je heel eenvoudig de fabrieksmaten omrekenen met EU, per merk weet je op deze manier precies welke pasvorm bij jou past. Bekijk de fabrieksmaten aan de rechterkant van je favoriete schoenen.

Ook via deze maattabel kan je de Engelse schoenmaten omrekenen naar; Franse, Italiaanse, Amerikaanse en Europese maatvoeringen. Klik op de maattabel voor een vergroting van de UK maten.

De schoenmaten beginnen bij maat 3 (Europese 36) en eindigen meestal bij maat 13. Dit is een Europese maat 48. Met deze maatvoering kun je door het gehele United Kingdom (UK) schoenen kopen. Dus ook in Schotland, Ierland en Wales. Hier wordt er in dezelfde maat gerekend.

Met de onderstaande tabel kun je de schoenmaten met elkaar vergelijken. Je kunt zo op een snelle manier bepalen welke schoenmaat het beste bij je past. Wat is bijvoorbeeld maat 40 in UK? In de tabel kun je het eenvoudig bekijken.

Engelse schoenmaten tabel:

Europees (EUR) Engels (UK)
   
36 3
36 ½ 3 ½
37 4
37 ½ 4 ½
38 5
38 ½ – 39 5 ½
39 – 39 ½ 6
40 6 ½
40 ½ 7
41 – 41 ½ 7 ½
42 8
42 ½ 8 ½
43 9
43 ½ – 44 9 ½
44 – 44½ 10
45 10 ½
46 11
46 ½ 11 ½
47 12
48 13

UK schoenmaten

De Engelse schoenmaten zijn door de gehele UK te gebruiken maar ook in Nederland kun je ze tegenkomen. Je komt deze maat nogal eens tegen in sportschoenen of sneakers. In een winkel kun je bij twijfel de schoenen gaan passen, wil je echter online deze schoen kopen, dan wil je graag dat deze direct goed zit.

Het verschil in deze maten kan er soms voor zorgen dat je een maatje groter of kleiner nodig hebt. Zoals in de bovenstaande tabel te zien is, kun je heel eenvoudig op basis van de huidige schoenmaat de juiste Engelse schoenmaat kiezen. De maatvoering is voor dames en heren gelijk, in tegenstelling tot bijvoorbeeld US maten. Veel grote merken hanteren buitenlandse schoenmaten, UK, US en EU komen het meeste voor. Via deze tabellen kan je deze maten met elkaar vergelijken en schoenmaten omrekenen. Let ook op de pasvorm van een merk, in veel gevallen kan dit afwijken van je gemiddelde schoenmaat doordat in het land van herkomst andere pasvormen worden gehanteerd. Bij het bekijken van schoenen kan je bij het bestellen vaak lezen of een schoen groot, klein of normaal valt.

Voorbeeld:

Stel je vindt op internet mooie schoenen maar de Uk maten worden gebruikt. Je draagt altijd schoenmaat 43 en wilt weten welke Engelse maat daarmee overeenkomt. Maat 43 in UK is een 9. Dit is voor dames en heren gelijk. Veel mannen dragen maat 41. Wat is maat 41 in UK? Schoenmaat 7,5 heb je dan nodig. Heb je een kleinere voet en wil je weten wat maat 39 in UK is? In de tabel is te zien dat je in dat geval voor maat 6 moet gaan.

Hoe werkt de tabel?

Engelse schoenmaat (UK)Het is eenvoudig om de tabel te gebruiken. Als je weet wat je Europese schoenmaat is, kun je deze direct bekijken in de Engelse variant. Het is ook mogelijk om vanuit de UK schoenmaat de juiste EU maat te maken. In tegenstelling tot de Amerikaanse maten, heb je bij de Engelse maatvoering geen verschil in de grootte voor heren en dames. Daarom zie je op deze pagina één tabel in plaats van twee tabellen. Nu je weet welke schoenmaat je nodig hebt, kun je de mooiste schoenen kopen in de UK maatvoering.

Vragen?

Twijfel je over een bepaalde UK maat? Je kunt onderaan deze pagina een reactie plaatsen met je vraag. Wij zullen er dan zeer snel op reageren. Het omrekenen van UK maten is snel gedaan. Lukt het niet goed of twijfel je? Schrijf het hieronder in een reactie!

Laatste update: zondag 23 februari 2020

2 gedachten over “Engelse schoenmaten

 • 29 mei 2017 om 13:35
  Permalink

  Ik heb super toffe schoenen gezien, alleen hebben ze blijkbaar UK maten? Hoe weet ik nou welke UK maten bij mij passen? Kan ik dit zelf opmeten?

  Beantwoorden
  • 29 mei 2017 om 13:44
   Permalink

   Hoi Maike,
   Wat voor schoenen heb je gezien op internet? Je kunt de UK maten eenvoudig omrekenen met de maattabel die je op deze pagina ziet. Je moet uiteraard wel weten welke EU schoenmaat je normaal hebt. Het opmeten van je schoenmaat doe je in een aantal stappen. Daarover lees je hier meer informatie. Schoenen met UK maten worden ook wel eens verward met de US maten. Let daarom goed op of er echt UK in het label staat. Je kan anders een verkeerde maat krijgen ^FM.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *