skip to Main Content

2 verschillende schoenmaten

Volgens recent onderzoek heeft ongeveer 20% van de vrouwen een verschil van maximaal een halve schoenmaat tussen de linker en de rechter voet. Slechts 6,5% heeft een verschil van 1 maat. Bij de heren is dit verschil iets anders. Er is bij 21% van de heren een verschil gemeten van 0,5 maat. Bij 5,5% van de heren is een hele maat verschil geconstateerd. In Nederland loopt grofweg 25% van de volwassenen rond met 2 verschillende schoenmaten. Hoe kun je dan het beste je schoenen kopen? Daarover lees je in het onderstaande artikel meer.

2 verschillende schoenmaten

Onder heren en dames is recent een onderzoek gedaan en daarbij is gevraagd of ze 2 verschillende schoenmaten hebben, daarbij is ook gevraagd om de voetlengte op te meten in centimeters. Met de resultaten zijn bovenstaande conclusies getrokken. Wanneer je 2 verschillende schoenmaten hebt wil dat nog niet direct zeggen dat je ook aangepaste schoenen moet kopen. Veelal kan een zooltje het probleem al oplossen. Ook bieden sommige schoenen ruimte voor iets afwijkende voetlengtes.

Ongelijke voeten

Wanneer mensen zeggen dat ze ongelijke voeten hebben, dan wordt er vrijwel direct gedacht aan klompvoeten of andere ‘afwijkingen’. Echter is de kans groot dat diegene zelf ook niet exact dezelfde voetlengte heeft. Bij de reguliere schoenenwinkels kun je schoenen enkel kopen in gelijke paren. Bij ongelijke voeten (vanaf 1 maat verschil) is dit echter lastig en is het soms noodzakelijk om twee paar schoenen te kopen. Er zijn ook verschillende Facebookpagina’s en groepen waarop vervolgens de overgebleven schoenen weer worden aangeboden voor de zogenaamde lotgenoten.

2 verschillende schoenmaten

Onpaar schoenen kopen

Voor sommige ondernemers bleek het juist een gat in de markt te zijn. Want waarom verplicht dezelfde maat kopen? Een term als een ‘onpaar schoenen kopen’ bleek geregeld te worden getypt in een zoekmachine. Tegenwoordig zijn daardoor verschillende webshops opgericht waar je met 2 verschillende schoenmaten de nieuwste collectie schoenen kunt bestellen. En wel in een linker en een rechter maat. Geheel onafhankelijk van elkaar. Schoenen kopen met ongelijk voeten is daardoor erg eenvoudig geworden. Een onpaar schoenen kopen kan voor heren en dames. Zelfs voor kinderen zijn er verschillende modellen te koop waarin je zelf kunt aangeven welke schoenmaat je links en rechts nodig hebt.

Dit bericht heeft 18 reacties
 1. Had in het verleden al 1,5 maatverschil, nu na een operatie zelfs 2 maten.
  Ben nu op zoek naar schoenen links 39 – rechts 37
  Het voetbed moet wel uitneembaar zijn ivm steunzolen en het liefst een wat wijdere schoen.
  Wie heeft er nog iets liggen in deze maten?

 2. Goedendag,

  Hier de volgende maten

  Links 37/38 (afhankelijk van het soort schoen i.v.m. hoge wreef)
  Rechts 40

  Heb nog heel veel onparen ter overname beschikbaar.
  slippers, sneakers, pumps, enkellaarsjes, laarzen
  Allerlei soorten, stylen en kleuren in diverse prijsklasses.

  Ben jij mijn (voet)spiegelbeeld?

 3. Hallo, ik heb een paar prachtige ROHDE pantoffels in de kleur rood.
  de linker is maat 39 en de rechter is maat 40. wie oh wie heeft er wat aan?
  Gerda

 4. Dankjewel voor dit artikel over verschillende schoenmaten. Dat er zo’n enorm verschil was had ik me nooit kunnen voorstellen. Dat 18 procent een verschil heeft van meer dan 1 maat is enorm.

 5. Ik heb twee verschillende schoenmaten en dat is soms wel lastig. Dit los ik inderdaad meestal op met een zooltje. Een leuk idee om twee paar schoenen te kopen en dan te kijken of lotgenoten wat hebben aan de overgebleven schoenen.

 6. Laura, Ben jij nog op zoek? Ik heb links 38 en rechts 41. Graag zou ik nieuwe wandelschoenen kopen van het merk Keen. Interesse?

 7. Ik zit ook met het probleem dat ik twee verschillende maten schoenen moet halen (42/44)

  Laatste ben ik wel de webshop tegengekomen die alleen maar schoenen met ongelijke maten aanbiedt en ook nog veel goedkoper dan in de winkel.

  Ook heb ik op de verschillende Facebook pagina’s gekeken om iemand te vinden die de tegenovergestelde voeten heeft van mij. Alleen is dit toch erg lastig want als je al iemand vindt met precies de goede maten moeten ze uiteraard ook dezelfde smaak in schoenen hebben.

 8. Heb ook 2 verschillende schoenmaten .
  Heb gisteren botjes gekocht in 2 verschillende maten .
  Nu heb ik een Linkerschoen in maar 39 en een rechterschoen in maat 37 over.
  Wie kan in daar mee helpen laar het weten.

 9. Om niet telkens 2 paar schoenen te moeten kopen in 2 verschillende maten, kan je beter een paar schoenen kopen in de grootste maat die je hebt en in de kleinere schoen een steunzool op maat leggen.

 10. @MT Luxen.
  Ik herken je in je verhaal.
  Ik heb zelf links maat 41 en rechts maat 37. Ik heb het opgelost met zooltjes, dit werkt ook niet super goed… Maar open schoenen dragen is dus voor mij nooit een optie. (ofja, leuke.. dure..)

  Ik ben erg benieuwd of jij iemand hebt gevonden met hetzelfde probleem, en dus een oplossing hebt.

  Ik hoor het graag!

 11. ik heb 2 verschillende schoenmaten Links 39 en Rechts 36
  dit is voor mij heel lastig en kostbaar daar ik altijd 2 paar schoenen moet kopen.
  heb zeker 15 paar thuis staan met de omgekeerde maat (Links 36 en Rechts 39) in de hoop iemand te vinden die mij deze schoenen zou willen afkopen dan zou ik een beetje uit de kosten komen. Maar helaas dit is heel moeilijk te vinden. Wat zijn de mogelijkheden voor dit probleem

  1. Goedemiddag,
   Het blijft altijd erg lastig om schoenen te kopen wanneer je 2 verschillende schoenmaten hebt. Een klein verschil kan nog worden opgevangen met een zooltje. Echter ontkom je er met deze verschillen niet aan om twee aparte schoenen te kopen. Er zijn ook bedrijven waarbij je een losse linker en rechter schoen kunt kopen. Je zou eventueel op Facebook kunnen kijken naar mensen met hetzelfde probleem. Daar kun je de overgebleven schoenen aanbieden tegen een bepaald tarief. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top